Pentuvälitys

Tuleva pentue

Iznogood 
Laskettu aika 15.3.2023
Pennut luovutetaan Baer-testattuina, eläinlääkärin tarkastamina, tunnistusmerkittyinä. Mukaan kasvattajan oma & Sakkryn pentupaketti.
Isä: Ralph Simpatija  
Emä: Iznogood Seek and Destroy

Kasvattaja
Anu Mustonen
Sähköposti
040 417 5308

Pentuvälittäjä:
Helena Minkkinen
helluminkkinen @ gmail.com
p. 040 750 4083 / soitot vain klo 17 jälkeen!

Älä osta rekisteröimätöntä pentua

Rekisteröimätön pentu on riskiostos, syyt jättää pentu rekisteröimättä liittyvät usein pentueen emän tai jälkeläisten terveyteen tai hämärään taustaan. Omaa australiankarjakoiranpentua etsiessä tulee muistaa, että:

  • Rehellinen kasvattaja rekisteröi kaikki pentueensa pennut Suomen Kennelliittoon.
  • Rekisteröintiehdot on luotu turvaamaan pennun ja sen vanhempien riittävä terveys – rekisteröidyn australiankarjakoiran vanhemmat on tutkittu perinnöllisten sairauksien ja vikojen vastustamisohjelman (PEVISA) määrittelemien sairauksien osalta.
  • Suomen Kennelliiton kauppasopimuksella myydyn rekisteröidyn pennun kasvattaja on korvausvelvollinen, jos pennussa ilmenee jokin myyntihetkellä olemassa oleva vika.
  • Kennelliitto vaatii, että pentujen emästä pidetään huolta – rekisteröidyn pennun emää ei saa pennuttaa terveydellistä syistä liian tiheästi. Älä tue nartun käyttöä pentukoneena.
  • Rekisteröimättömän pennun taustoista ei ole todisteita, vanhemmat voivat olla läheistä sukua keskenään, niillä tai niiden lähisukulaisilla voi olla perinnöllisiä, jalostuskäytön estäviä sairauksia. Ostohetkellä rekisteröimättömän koiran alempi hinta voi kostautua myöhemmin moninkertaisesti sairauskulujen takia.
  • Älä osta pentua säälistä. Pentuaika on äärettömän tärkeä pennun myöhemmän kehityksen kannalta – pelastamalla pennun huonoista oloista tuet epäeettistä koiratehtailua. Jos kasvattajan koirat elävät epäasiallisissa oloissa, ota yhteyttä kunnan eläinsuojeluviranomaiseen. Tämä on ainut vastuullinen tapa puuttua eläinten kaltoinkohteluun.
  • Ostamalla rekisteröidyn pennun tuet vastuullista australiankarjakoirien kasvatusta.

Suomen Australiankarjakoirat ry:n Jalostustoimikunta