YHDISTYS

Suomen Australiankarjakoirat ry

Yhdistyksemme tavoitteena on edistää ja ylläpitää puhdasrotuisten australiankarjakoirien kasvattamista, jalostusta ja kouluttamista monipuolisena palvelus-, paimen- ja harrastuskoirana sekä lisätä ja ylläpitää rotutietoutta maassamme. Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa seuraamalla rodun kehitystä ja tekemällä rotua koskevia aloitteita, kirjaamalla ja julkaisemalla koe-, laji- ja näyttelytuloksia, järjestämällä palvelus- ja paimenkoirakokeita, luonnetestejä sekä eri lajien kisoja ja muuta koiriin liittyvää toimintaa. Rodun harrastajille ja arvostelutuomareille järjestetään koulutus- ja tiedotustilaisuuksia, julkaistaan tiedotuskanavana jäsenistölle Karjis-lehteä, harrastetaan yleensä koulutusta edistävää toimintaa sekä rodun jalostamista. Yhdistyksen jalostustoimikunta valvoo ja ohjaa australiankarjakoirien jalostusta.

Suomen Australiankarjakoirat ry:n perustava kokous pidettiin 29.10.1988 ja yhdistyksemme merkittiin yhdistysrekisteriin 8.9.1989. Suomen Australiankarjakoirat ry toimii Suomen Kennelliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton alaisena rotua harrastavana yhdistyksenä. Yhdistystä perustamassa olivat palveluskoiratoiminnasta kiinnostuneet ihmiset ja yhdistyksen perustamisen ensisijaisena tarkoituksena oli saada rodulle osallistumisoikeus palveluskoirakokeisiin ja kehittää rotua paimen- ja palveluskoirana. Palveluskoirakoeoikeudet rotu sai 1990.

Halutessasi liittyä yhdistyksemme jäseneksi, täytä ja lähetä liittymislomake täältä.

Yhdistyksemme toimintaa

Yhdistyksemme tapahtumia, sekä menneitä että tulevia, löydät ”tapahtumat” valikon alta.

Vuosittain yhdistyksemme jäsenten karjakoirat voivat kisata rotumestaruudesta lajeissa agility, toko ja rally-toko. Lisäksi valitsemme vuoden loputtua vuoden karjikset kisaan ilmoittautuneista koirista. Vuoden karjis kisojen ja rotumestaruuksien säännöt löydät jäseninfon alta.

Pyrimme järjestämään myös vuosittain viikonlopun mittaisen kesäleirin ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin omalla joukkueella, mm. roturace.

Julkaisemme jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme Karjis -lehteä. Lehdestä on mahdollista ostaa mainostilaa ja jäsenillämme on oikeus ilmoittaa rajatuista asioista lehdessä maksutta. Lisää infoa löydät valikon ”karjislehti” takaa.

Internetsivujen ulkonäön linjaus

Suomen Australiankarjakoirat ry:n hallitus päätti kokouksessaan 2/2016, että jatkossa yhdistyksen sivuilla ei julkaista kuvia, joissa on taustalla tunnistettavissa olevia henkilöitä. Päätös tehtiin (vanhoista) sivuista saadun palautteen vuoksi. Australiankarjakoirien kuvia on enemmän nähtävillä yhdistyksen kuvagalleriassa. Uusia kuvia galleriaan vastaanotetaan edelleen, kuvat voi toimittaa karjislehden sähköpostiin. Kuvaaja ja koiran kutsumanimi tulee olla mainittuna. Varsinaisilla sivuilla olevia kuvia tullaan vaihtamaan sen mukaan, kun uusia kuvia saadaan ja vapaaehtoisina toimivilla sivuston päivittäjillä on tähän toimeen aikaa.